Vienkāršā Napoleona kūka
Sastāvdaļas
- 500 g maskarpones siera
- 400 g kārtainās bezrauga mīklas
- 300 g iebiezinātā piena
- 200 g saldā krējuma
- Svaigas ogas dekoram
Pagatavošanas video
Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uz tā novieto mīklas plāksnes. Sadursta ar dakšiņu, apslaka ar aukstu ūdeni un cep cepeškrāsnī 200 grādos 14 minūtes. Saldo krējumu sakuļ putukrējumā, pievieno maskarpones sieru, iebiezināto pienu un sakuļ.
Izceptās kārtainās mīklas plāksnes pārgriež horizontāli uz pusēm un veido kārtas ar sagatavoto pildījumu. Uz plāksnes uzziež krēmu un liek virsū nākamo plāksni. Veido vairākas kārtas. Kūkas augšējā kārtā smērē krēmu. Vienu tumšāk saceptu mīklas plāksni sadrupina drumstalās un pārber pāri pēdējai krēma kārtai. Lai kūka labāk ievilktos, ieteicams atstāt uz nakti ledusskapī, bet var baudīt arī uzreiz. Dekorē ar svaigām ogām.

Pagatavošana
Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uz tā novieto mīklas plāksnes. Sadursta ar dakšiņu, apslaka ar aukstu ūdeni un cep cepeškrāsnī 200 grādos 14 minūtes. Saldo krējumu sakuļ putukrējumā, pievieno maskarpones sieru, iebiezināto pienu un sakuļ.
Izceptās kārtainās mīklas plāksnes pārgriež horizontāli uz pusēm un veido kārtas ar sagatavoto pildījumu. Uz plāksnes uzziež krēmu un liek virsū nākamo plāksni. Veido vairākas kārtas. Kūkas augšējā kārtā smērē krēmu. Vienu tumšāk saceptu mīklas plāksni sadrupina drumstalās un pārber pāri pēdējai krēma kārtai. Lai kūka labāk ievilktos, ieteicams atstāt uz nakti ledusskapī, bet var baudīt arī uzreiz. Dekorē ar svaigām ogām.
Vienkāršā Napoleona kūka

Sastāvdaļas
- 500 g maskarpones siera
- 400 g kārtainās bezrauga mīklas
- 300 g iebiezinātā piena
- 200 g saldā krējuma
- Svaigas ogas dekoram
Pagatavošana
Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uz tā novieto mīklas plāksnes. Sadursta ar dakšiņu, apslaka ar aukstu ūdeni un cep cepeškrāsnī 200 grādos 14 minūtes. Saldo krējumu sakuļ putukrējumā, pievieno maskarpones sieru, iebiezināto pienu un sakuļ.
Izceptās kārtainās mīklas plāksnes pārgriež horizontāli uz pusēm un veido kārtas ar sagatavoto pildījumu. Uz plāksnes uzziež krēmu un liek virsū nākamo plāksni. Veido vairākas kārtas. Kūkas augšējā kārtā smērē krēmu. Vienu tumšāk saceptu mīklas plāksni sadrupina drumstalās un pārber pāri pēdējai krēma kārtai. Lai kūka labāk ievilktos, ieteicams atstāt uz nakti ledusskapī, bet var baudīt arī uzreiz. Dekorē ar svaigām ogām.


