Gruboto ar bietēm
Sastāvdaļas
- 700 ml dārzeņu buljona
- 400 g grūbu
- 150 g sīpolu
- 150 g biešu
- 2 ķiploku daiviņas
- Olīveļļa
- Sāls
- Pipari
- Kazas siers
- Pētersīļi
Pagatavošanas video
Katliņā uzvāra buljonu. Smalki sagriež sīpolu, sarīvē ķiploku daiviņas, kubiņos sagriež bieti. Pannā lej olīveļļu, liek sīpolu, ķiploku un nedaudz apcep. Pievieno grūbas, apmaisot nedaudz apcep, pievieno bietes, sāli un piparus pēc sajūtas, pielej dažus kausiņus dārzeņu buljona. Visu samaisa. Sautē ar vāku aptuveni 30 minūtes, palaikam apmaisot un pielejot buljonu, līdz grūbas mīkstas. Pasniedz ar kazas sieru un pētersīļiem.

Pagatavošana
Katliņā uzvāra buljonu. Smalki sagriež sīpolu, sarīvē ķiploku daiviņas, kubiņos sagriež bieti. Pannā lej olīveļļu, liek sīpolu, ķiploku un nedaudz apcep. Pievieno grūbas, apmaisot nedaudz apcep, pievieno bietes, sāli un piparus pēc sajūtas, pielej dažus kausiņus dārzeņu buljona. Visu samaisa. Sautē ar vāku aptuveni 30 minūtes, palaikam apmaisot un pielejot buljonu, līdz grūbas mīkstas. Pasniedz ar kazas sieru un pētersīļiem.
Gruboto ar bietēm

Sastāvdaļas
- 700 ml dārzeņu buljona
- 400 g grūbu
- 150 g sīpolu
- 150 g biešu
- 2 ķiploku daiviņas
- Olīveļļa
- Sāls
- Pipari
- Kazas siers
- Pētersīļi
Pagatavošana
Katliņā uzvāra buljonu. Smalki sagriež sīpolu, sarīvē ķiploku daiviņas, kubiņos sagriež bieti. Pannā lej olīveļļu, liek sīpolu, ķiploku un nedaudz apcep. Pievieno grūbas, apmaisot nedaudz apcep, pievieno bietes, sāli un piparus pēc sajūtas, pielej dažus kausiņus dārzeņu buljona. Visu samaisa. Sautē ar vāku aptuveni 30 minūtes, palaikam apmaisot un pielejot buljonu, līdz grūbas mīkstas. Pasniedz ar kazas sieru un pētersīļiem.