Jāņu rīta aukstā zupa

Sastāvdaļas

4–6 personām

  • 1 l paniņu
  • 5 redīsi
  • 1 garais gurķis
  • 1 čili pipars
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Pustējkarote piparu
  • Pustējkarote sāls
  • Sauja sālītu apgrauzdētu riekstu
  • Saišķītis diļļu

Pagatavošanas video

Gurķi un redīsu sīki sagriež. Čili piparu sīki, sīki sakapā, ķiploku sarīvē. Dilles un riekstus rupji sakapā. Nedaudz diļļu un riekstu atliek pasniegšanai. Visu sajauc, pievienojot citrona sulu, olīveļļu, piparus un sāli. Iejauc paniņas. Pirms pasniegšanas ļauj vēsumā ievilkties vismaz 30 minūtes. Pārkaisa ar atliktajiem riekstiem un dillēm.


Jāņu rīta aukstā zupa

Pagatavošana

Viegli 1h

Gurķi un redīsu sīki sagriež. Čili piparu sīki, sīki sakapā, ķiploku sarīvē. Dilles un riekstus rupji sakapā. Nedaudz diļļu un riekstu atliek pasniegšanai. Visu sajauc, pievienojot citrona sulu, olīveļļu, piparus un sāli. Iejauc paniņas. Pirms pasniegšanas ļauj vēsumā ievilkties vismaz 30 minūtes. Pārkaisa ar atliktajiem riekstiem un dillēm.


Jāņu rīta aukstā zupa

Jāņu rīta aukstā zupa
1h Viegli

Sastāvdaļas

4–6 personām

  • 1 l paniņu
  • 5 redīsi
  • 1 garais gurķis
  • 1 čili pipars
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Pustējkarote piparu
  • Pustējkarote sāls
  • Sauja sālītu apgrauzdētu riekstu
  • Saišķītis diļļu

Pagatavošana

Gurķi un redīsu sīki sagriež. Čili piparu sīki, sīki sakapā, ķiploku sarīvē. Dilles un riekstus rupji sakapā. Nedaudz diļļu un riekstu atliek pasniegšanai. Visu sajauc, pievienojot citrona sulu, olīveļļu, piparus un sāli. Iejauc paniņas. Pirms pasniegšanas ļauj vēsumā ievilkties vismaz 30 minūtes. Pārkaisa ar atliktajiem riekstiem un dillēm.