Mīkstie cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas

6 personām

  • 270 g miltu
  • 160 g šokolādes
  • 100 g brūnā cukura
  • 100 g baltā cukura
  • 80 g izkausēta sviesta
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošanas video

Bļodā ber miltus, sodu un sāli, visu samaisa. Citā bļodā lej izkausētu sviestu, brūno un balto cukuru, samaisa. Pievieno olu, olas dzeltenumu un vaniļas cukuru, samaisa. Pievieno miltus ar sodu un sāli, visu samīca ar rokām līdz mīklas konsistencei, pieliek sagrieztus šokolādes gabaliņus un iejauc mīklā. Mīklu liek ledusskapī uz 15 minūtēm, lai tā atpūšas. Uz pannas, kas noklāta ar cepampapīru, no mīklas veido bumbiņas, kārto uz pannas un nedaudz saplacina, veidojot cepumu formu. Cepeškrāsnī 160 grādos cep 13–15 minūtes.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h

Bļodā ber miltus, sodu un sāli, visu samaisa. Citā bļodā lej izkausētu sviestu, brūno un balto cukuru, samaisa. Pievieno olu, olas dzeltenumu un vaniļas cukuru, samaisa. Pievieno miltus ar sodu un sāli, visu samīca ar rokām līdz mīklas konsistencei, pieliek sagrieztus šokolādes gabaliņus un iejauc mīklā. Mīklu liek ledusskapī uz 15 minūtēm, lai tā atpūšas. Uz pannas, kas noklāta ar cepampapīru, no mīklas veido bumbiņas, kārto uz pannas un nedaudz saplacina, veidojot cepumu formu. Cepeškrāsnī 160 grādos cep 13–15 minūtes.

Mīkstie cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Receptes apraksts
1h Viegli

Sastāvdaļas

6 personām

  • 270 g miltu
  • 160 g šokolādes
  • 100 g brūnā cukura
  • 100 g baltā cukura
  • 80 g izkausēta sviesta
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana

Bļodā ber miltus, sodu un sāli, visu samaisa. Citā bļodā lej izkausētu sviestu, brūno un balto cukuru, samaisa. Pievieno olu, olas dzeltenumu un vaniļas cukuru, samaisa. Pievieno miltus ar sodu un sāli, visu samīca ar rokām līdz mīklas konsistencei, pieliek sagrieztus šokolādes gabaliņus un iejauc mīklā. Mīklu liek ledusskapī uz 15 minūtēm, lai tā atpūšas. Uz pannas, kas noklāta ar cepampapīru, no mīklas veido bumbiņas, kārto uz pannas un nedaudz saplacina, veidojot cepumu formu. Cepeškrāsnī 160 grādos cep 13–15 minūtes.