Pildīta cūkas fileja svētkiem

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 kg cūkas filejas
  • 180 g mocarellas
  • 130 g saldētu spinātu
  • 100 g apceptas konservētas sarkanās paprikas
  • 50 g cietā siera
  • 1 ķiploks
  • Kaltēts baziliks
  • Bekona šķēles
  • Timiāna zariņi
  • Rozmarīns dekoram
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošanas video

Cūkas fileju no abām pusēm izklapē. Pārklāj ar atkausētiem spinātiem, no malām atstājot 2 cm. Tāpat pārklāj ar rīvētu cieto sieru, platās strēmelēs sagrieztu papriku un šķēlēs sagrieztu mocarellu. Visu pārkaisa ar sāli, pipariem un kaltētu baziliku. Fileju pārloka uz pusēm un liek uz izkārtotām bekona šķēlēm, lai vienā malā bekona šķēļu garums nepārsniedz 3 cm. Fileju ietin bekona šķēlēs. Bekona šķēļu garākās malas pārloka pāri filejai, galus saspraužot kopā ar kociņiem.

Fileju liek cepamtraukā ar sasprausto vietu uz leju. Traukā pievieno uz pusēm pārgrieztu ķiploku un timiāna zariņus. Pildīto cūkas fileju liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes, tad 200 grādos 10 minūtes. Kad fileja izcepusies, atdzesē, izņem kociņus un sagriež šķēlēs. Dekorē ar rozmarīna zariņu un timiāna lapiņām.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 2h 30min

Cūkas fileju no abām pusēm izklapē. Pārklāj ar atkausētiem spinātiem, no malām atstājot 2 cm. Tāpat pārklāj ar rīvētu cieto sieru, platās strēmelēs sagrieztu papriku un šķēlēs sagrieztu mocarellu. Visu pārkaisa ar sāli, pipariem un kaltētu baziliku. Fileju pārloka uz pusēm un liek uz izkārtotām bekona šķēlēm, lai vienā malā bekona šķēļu garums nepārsniedz 3 cm. Fileju ietin bekona šķēlēs. Bekona šķēļu garākās malas pārloka pāri filejai, galus saspraužot kopā ar kociņiem.

Fileju liek cepamtraukā ar sasprausto vietu uz leju. Traukā pievieno uz pusēm pārgrieztu ķiploku un timiāna zariņus. Pildīto cūkas fileju liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes, tad 200 grādos 10 minūtes. Kad fileja izcepusies, atdzesē, izņem kociņus un sagriež šķēlēs. Dekorē ar rozmarīna zariņu un timiāna lapiņām.


Pildīta cūkas fileja svētkiem

Receptes apraksts
2h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 kg cūkas filejas
  • 180 g mocarellas
  • 130 g saldētu spinātu
  • 100 g apceptas konservētas sarkanās paprikas
  • 50 g cietā siera
  • 1 ķiploks
  • Kaltēts baziliks
  • Bekona šķēles
  • Timiāna zariņi
  • Rozmarīns dekoram
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Cūkas fileju no abām pusēm izklapē. Pārklāj ar atkausētiem spinātiem, no malām atstājot 2 cm. Tāpat pārklāj ar rīvētu cieto sieru, platās strēmelēs sagrieztu papriku un šķēlēs sagrieztu mocarellu. Visu pārkaisa ar sāli, pipariem un kaltētu baziliku. Fileju pārloka uz pusēm un liek uz izkārtotām bekona šķēlēm, lai vienā malā bekona šķēļu garums nepārsniedz 3 cm. Fileju ietin bekona šķēlēs. Bekona šķēļu garākās malas pārloka pāri filejai, galus saspraužot kopā ar kociņiem.

Fileju liek cepamtraukā ar sasprausto vietu uz leju. Traukā pievieno uz pusēm pārgrieztu ķiploku un timiāna zariņus. Pildīto cūkas fileju liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes, tad 200 grādos 10 minūtes. Kad fileja izcepusies, atdzesē, izņem kociņus un sagriež šķēlēs. Dekorē ar rozmarīna zariņu un timiāna lapiņām.