Upeņu debesmanna ar vaniļas mērci
Sastāvdaļas
- 500 ml ūdens
- 150 g ievārījuma
- 100 g mannas
- 80 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- Pustējkarote ingvera pulvera
Vaniļas mērcei:
- 500 ml trekna piena
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošanas video
Katliņā uzkarsē ūdeni, pievieno ievārījumu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru un ingveru. Maisot karsē, līdz uzvārījies. Turpinot maisīt (vislabāk ar putojamo slotiņu), lēnā tērcītē pievieno mannu. Noņem no uguns, maisa, līdz masa uzbriedusi. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad sakuļ gaisīgās putās. Pasniedz vēsu ar vaniļas mērci.
Vaniļas mērcei:
Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Liek malā. Karstumizturīgā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa gaisīga un gaiša. Turpinot maisīt, lēnā tērcītē pievieno karsto pienu. Iejauc vaniļas cukuru. Virs karsta ūdens tvaikiem masu turpina maisīt vēl dažas minūtes, līdz tā nedaudz sabiezējusi.

Pagatavošana
Katliņā uzkarsē ūdeni, pievieno ievārījumu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru un ingveru. Maisot karsē, līdz uzvārījies. Turpinot maisīt (vislabāk ar putojamo slotiņu), lēnā tērcītē pievieno mannu. Noņem no uguns, maisa, līdz masa uzbriedusi. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad sakuļ gaisīgās putās. Pasniedz vēsu ar vaniļas mērci.
Vaniļas mērcei:
Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Liek malā. Karstumizturīgā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa gaisīga un gaiša. Turpinot maisīt, lēnā tērcītē pievieno karsto pienu. Iejauc vaniļas cukuru. Virs karsta ūdens tvaikiem masu turpina maisīt vēl dažas minūtes, līdz tā nedaudz sabiezējusi.
Upeņu debesmanna ar vaniļas mērci

Sastāvdaļas
- 500 ml ūdens
- 150 g ievārījuma
- 100 g mannas
- 80 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- Pustējkarote ingvera pulvera
Vaniļas mērcei:
- 500 ml trekna piena
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
Katliņā uzkarsē ūdeni, pievieno ievārījumu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru un ingveru. Maisot karsē, līdz uzvārījies. Turpinot maisīt (vislabāk ar putojamo slotiņu), lēnā tērcītē pievieno mannu. Noņem no uguns, maisa, līdz masa uzbriedusi. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad sakuļ gaisīgās putās. Pasniedz vēsu ar vaniļas mērci.
Vaniļas mērcei:
Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Liek malā. Karstumizturīgā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa gaisīga un gaiša. Turpinot maisīt, lēnā tērcītē pievieno karsto pienu. Iejauc vaniļas cukuru. Virs karsta ūdens tvaikiem masu turpina maisīt vēl dažas minūtes, līdz tā nedaudz sabiezējusi.