Biešu zupa

Sastāvdaļas

4 personām

  • 240 g cūku ribiņu
  • 200 g kartupeļu
  • 140 g biešu
  • 100 g sarkanā kāposta
  • 80 g burkānu
  • 5 g sāls
  • Olīveļļa
  • Malti melnie pipari
  • Skābais krējums
  • Lociņi

Pagatavošanas video

Katlā ar ūdeni liek cūku ribiņas, sāli un novāra. Kad sāk veidoties putas, tās noņem. Pēc tam caur sietu nokāš buljonu no novārītās gaļas. No kauliem atdala novārīto gaļu un sagriež. Sarīvē burkānus un bietes. Pannā ar olīveļļu liek sarīvētos burkānus un bietes, cep apmēram piecas minūtes, līdz burkāni un bietes ir apcepušies. Nokāsto buljonu lej katlā. Smalki sagriež kāpostu, kartupeļus sagriež kubiņos. Buljonam pievieno kāpostus. Vāra 10 minūtes. Pievieno kartupeļus, apceptos burkānus un bietes, no ribiņām atdalīto cūkgaļu un piparus pēc garšas. Vāra 20 minūtes. Kad zupa gatava, pasniedz ar skābo krējumu un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h

Katlā ar ūdeni liek cūku ribiņas, sāli un novāra. Kad sāk veidoties putas, tās noņem. Pēc tam caur sietu nokāš buljonu no novārītās gaļas. No kauliem atdala novārīto gaļu un sagriež. Sarīvē burkānus un bietes. Pannā ar olīveļļu liek sarīvētos burkānus un bietes, cep apmēram piecas minūtes, līdz burkāni un bietes ir apcepušies. Nokāsto buljonu lej katlā. Smalki sagriež kāpostu, kartupeļus sagriež kubiņos. Buljonam pievieno kāpostus. Vāra 10 minūtes. Pievieno kartupeļus, apceptos burkānus un bietes, no ribiņām atdalīto cūkgaļu un piparus pēc garšas. Vāra 20 minūtes. Kad zupa gatava, pasniedz ar skābo krējumu un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

Biešu zupa

Receptes apraksts
1h Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 240 g cūku ribiņu
  • 200 g kartupeļu
  • 140 g biešu
  • 100 g sarkanā kāposta
  • 80 g burkānu
  • 5 g sāls
  • Olīveļļa
  • Malti melnie pipari
  • Skābais krējums
  • Lociņi

Pagatavošana

Katlā ar ūdeni liek cūku ribiņas, sāli un novāra. Kad sāk veidoties putas, tās noņem. Pēc tam caur sietu nokāš buljonu no novārītās gaļas. No kauliem atdala novārīto gaļu un sagriež. Sarīvē burkānus un bietes. Pannā ar olīveļļu liek sarīvētos burkānus un bietes, cep apmēram piecas minūtes, līdz burkāni un bietes ir apcepušies. Nokāsto buljonu lej katlā. Smalki sagriež kāpostu, kartupeļus sagriež kubiņos. Buljonam pievieno kāpostus. Vāra 10 minūtes. Pievieno kartupeļus, apceptos burkānus un bietes, no ribiņām atdalīto cūkgaļu un piparus pēc garšas. Vāra 20 minūtes. Kad zupa gatava, pasniedz ar skābo krējumu un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem.