Burkānkūka
Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 300 g cukura
- 260 g krēmsiera
- 200 g burkānu
- 120 g sviesta
- 30 g valriekstu
- 6 olas
- 1 tējkarote sodas
- Šķipsna sāls
- Dzērvenes
- Bezē cepumi
Pagatavošanas video
Sarīvē burkānus un sadrupina valriekstus. Izkausē 100 g sviesta. Bļodā liek cukuru, izkausēto sviestu, olas un sāk kult. Kuļot lēnām pieber miltus. Kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Pievieno arī sāli un sodu, sarīvētus burkānus un sadrupinātus valriekstus. Kārtīgi samaisa. Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, ieklāj mīklu, kuru izlīdzina pa cepamtrauku. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes, līdz kūka ir gatava. Kad kūka izcepusies, to atdzesē. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies ar kalniņu – pirms pārklāj to ar krēmu, nogriež, lai kūka ir līdzena. Krēmsieru saputo ar cukuru līdz stingrai masai. Kūku visapkārt pārklāj ar krēmu. Dekorē sarkanbaltsarkanu ar dzērvenēm un bezē cepumiem.

Pagatavošana
Sarīvē burkānus un sadrupina valriekstus. Izkausē 100 g sviesta. Bļodā liek cukuru, izkausēto sviestu, olas un sāk kult. Kuļot lēnām pieber miltus. Kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Pievieno arī sāli un sodu, sarīvētus burkānus un sadrupinātus valriekstus. Kārtīgi samaisa. Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, ieklāj mīklu, kuru izlīdzina pa cepamtrauku. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes, līdz kūka ir gatava. Kad kūka izcepusies, to atdzesē. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies ar kalniņu – pirms pārklāj to ar krēmu, nogriež, lai kūka ir līdzena. Krēmsieru saputo ar cukuru līdz stingrai masai. Kūku visapkārt pārklāj ar krēmu. Dekorē sarkanbaltsarkanu ar dzērvenēm un bezē cepumiem.
Burkānkūka

Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 300 g cukura
- 260 g krēmsiera
- 200 g burkānu
- 120 g sviesta
- 30 g valriekstu
- 6 olas
- 1 tējkarote sodas
- Šķipsna sāls
- Dzērvenes
- Bezē cepumi
Pagatavošana
Sarīvē burkānus un sadrupina valriekstus. Izkausē 100 g sviesta. Bļodā liek cukuru, izkausēto sviestu, olas un sāk kult. Kuļot lēnām pieber miltus. Kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Pievieno arī sāli un sodu, sarīvētus burkānus un sadrupinātus valriekstus. Kārtīgi samaisa. Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, ieklāj mīklu, kuru izlīdzina pa cepamtrauku. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes, līdz kūka ir gatava. Kad kūka izcepusies, to atdzesē. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies ar kalniņu – pirms pārklāj to ar krēmu, nogriež, lai kūka ir līdzena. Krēmsieru saputo ar cukuru līdz stingrai masai. Kūku visapkārt pārklāj ar krēmu. Dekorē sarkanbaltsarkanu ar dzērvenēm un bezē cepumiem.