Cepti vistas šķiņķīši ar sieru

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g vistas šķiņķīšu
  • 70 g gurķa
  • 50 g redīsu
  • 35 g salātu lapu
  • 10 g diļļu
  • 5 g lociņu
  • Puscietais siers
  • Olīveļļa
  • Timiāna lapiņas
  • Vistas gaļas garšviela
  • Rozmarīna zariņi
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošanas video

Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru, pārlej nedaudz olīveļļas, timiāna lapiņas izliek pa visu pamatni. Tad liek vistas šķiņķīšus, pārkaisa ar sāli, vistas garšvielu un ar rokām nedaudz iemasē gaļā, to pašu izdara arī ar otru pusi. Tad pievieno dažus rozmarīna zariņus un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
Kamēr vista krāsnī, sagatavo salātus. Vidēja lieluma bļodā ar rokām palielos gabalos saplēš salātu lapas, pievieno šķēlēs sagrieztus redīsus, sakapātas dilles, smalki sagrieztus lociņus un šķēlēs sagrieztu gurķi. Visu pārlej ar olīveļļu, pieber sāli, piparus un samaisa.
Kad vista cepusies 30 minūtes, izņem no krāsns, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek atpakaļ krāsnī uz 10 minūtēm.
Pasniedzot kārto uz šķīvja salātus un pa virsu liek ceptos vistas šķiņķīšus.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h

Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru, pārlej nedaudz olīveļļas, timiāna lapiņas izliek pa visu pamatni. Tad liek vistas šķiņķīšus, pārkaisa ar sāli, vistas garšvielu un ar rokām nedaudz iemasē gaļā, to pašu izdara arī ar otru pusi. Tad pievieno dažus rozmarīna zariņus un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
Kamēr vista krāsnī, sagatavo salātus. Vidēja lieluma bļodā ar rokām palielos gabalos saplēš salātu lapas, pievieno šķēlēs sagrieztus redīsus, sakapātas dilles, smalki sagrieztus lociņus un šķēlēs sagrieztu gurķi. Visu pārlej ar olīveļļu, pieber sāli, piparus un samaisa.
Kad vista cepusies 30 minūtes, izņem no krāsns, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek atpakaļ krāsnī uz 10 minūtēm.
Pasniedzot kārto uz šķīvja salātus un pa virsu liek ceptos vistas šķiņķīšus.

Cepti vistas šķiņķīši ar sieru

Receptes apraksts
1h Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g vistas šķiņķīšu
  • 70 g gurķa
  • 50 g redīsu
  • 35 g salātu lapu
  • 10 g diļļu
  • 5 g lociņu
  • Puscietais siers
  • Olīveļļa
  • Timiāna lapiņas
  • Vistas gaļas garšviela
  • Rozmarīna zariņi
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru, pārlej nedaudz olīveļļas, timiāna lapiņas izliek pa visu pamatni. Tad liek vistas šķiņķīšus, pārkaisa ar sāli, vistas garšvielu un ar rokām nedaudz iemasē gaļā, to pašu izdara arī ar otru pusi. Tad pievieno dažus rozmarīna zariņus un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
Kamēr vista krāsnī, sagatavo salātus. Vidēja lieluma bļodā ar rokām palielos gabalos saplēš salātu lapas, pievieno šķēlēs sagrieztus redīsus, sakapātas dilles, smalki sagrieztus lociņus un šķēlēs sagrieztu gurķi. Visu pārlej ar olīveļļu, pieber sāli, piparus un samaisa.
Kad vista cepusies 30 minūtes, izņem no krāsns, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek atpakaļ krāsnī uz 10 minūtēm.
Pasniedzot kārto uz šķīvja salātus un pa virsu liek ceptos vistas šķiņķīšus.