Latgales salāti

Sastāvdaļas

3 burciņas

  • 1 kg gurķu
  • 60 g augu eļļas
  • 50 ml etiķa (9 %)
  • 30 g diļļu
  • 25 g sāls
  • 20 g cukura
  • 1 sīpols

Pagatavošanas video

Gurķus sagriež šķēlēs, ieber bļodā, pievieno sāli, cukuru, eļļu, sakapātas dilles, sagrieztu sīpolu un etiķi. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 5 stundām marinēties. Gurķus pārber katlā un vāra, līdz tie maina krāsu. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko, liek ar vāku uz leju, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam apgriež otrādi, atkal apsedz ar dvieli un atstāj, līdz burkas atdziest. Kad burciņas atdzisušas, uzglabā vēsā vietā.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 6h

Gurķus sagriež šķēlēs, ieber bļodā, pievieno sāli, cukuru, eļļu, sakapātas dilles, sagrieztu sīpolu un etiķi. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 5 stundām marinēties. Gurķus pārber katlā un vāra, līdz tie maina krāsu. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko, liek ar vāku uz leju, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam apgriež otrādi, atkal apsedz ar dvieli un atstāj, līdz burkas atdziest. Kad burciņas atdzisušas, uzglabā vēsā vietā.

Latgales salāti

Receptes apraksts
6h Viegli

Sastāvdaļas

3 burciņas

  • 1 kg gurķu
  • 60 g augu eļļas
  • 50 ml etiķa (9 %)
  • 30 g diļļu
  • 25 g sāls
  • 20 g cukura
  • 1 sīpols

Pagatavošana

Gurķus sagriež šķēlēs, ieber bļodā, pievieno sāli, cukuru, eļļu, sakapātas dilles, sagrieztu sīpolu un etiķi. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 5 stundām marinēties. Gurķus pārber katlā un vāra, līdz tie maina krāsu. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko, liek ar vāku uz leju, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam apgriež otrādi, atkal apsedz ar dvieli un atstāj, līdz burkas atdziest. Kad burciņas atdzisušas, uzglabā vēsā vietā.