Latgales salāti
Sastāvdaļas
- 1 kg gurķu
- 60 g augu eļļas
- 50 ml etiķa (9 %)
- 30 g diļļu
- 25 g sāls
- 20 g cukura
- 1 sīpols
Pagatavošanas video
Gurķus sagriež šķēlēs, ieber bļodā, pievieno sāli, cukuru, eļļu, sakapātas dilles, sagrieztu sīpolu un etiķi. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 5 stundām marinēties. Gurķus pārber katlā un vāra, līdz tie maina krāsu. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko, liek ar vāku uz leju, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam apgriež otrādi, atkal apsedz ar dvieli un atstāj, līdz burkas atdziest. Kad burciņas atdzisušas, uzglabā vēsā vietā.

Pagatavošana
Gurķus sagriež šķēlēs, ieber bļodā, pievieno sāli, cukuru, eļļu, sakapātas dilles, sagrieztu sīpolu un etiķi. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 5 stundām marinēties. Gurķus pārber katlā un vāra, līdz tie maina krāsu. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko, liek ar vāku uz leju, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam apgriež otrādi, atkal apsedz ar dvieli un atstāj, līdz burkas atdziest. Kad burciņas atdzisušas, uzglabā vēsā vietā.
Latgales salāti

Sastāvdaļas
- 1 kg gurķu
- 60 g augu eļļas
- 50 ml etiķa (9 %)
- 30 g diļļu
- 25 g sāls
- 20 g cukura
- 1 sīpols
Pagatavošana
Gurķus sagriež šķēlēs, ieber bļodā, pievieno sāli, cukuru, eļļu, sakapātas dilles, sagrieztu sīpolu un etiķi. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 5 stundām marinēties. Gurķus pārber katlā un vāra, līdz tie maina krāsu. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko, liek ar vāku uz leju, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam apgriež otrādi, atkal apsedz ar dvieli un atstāj, līdz burkas atdziest. Kad burciņas atdzisušas, uzglabā vēsā vietā.