Lieldienu kuličs
Sastāvdaļas
- 550 g miltu
- 250 ml piena
- 150 g cukura
- 120 g sviesta
- 65 ml skābā krējuma
- 3 olas
- 8 g sausā rauga
- 100 g rozīņu
- 100 g sukāžu
- 50 g riekstu
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
- šķipsna sāls
- 100 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
Pagatavošanas video
Siltu pienu sajauc ar sauso raugu, olām, cukuru un sviestu istabas temperatūrā. Pievieno skābo krējumu, sāli un vaniļas cukuru. Pamazām pievieno 250 gramu kviešu miltu.
Apklāj ar dvielīti un siltā vietā raudzē 2–2,5 stundas, līdz apjoms divkāršojies.
Pievieno atlikušos miltus un mīca līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Pievieno rozīnes, sukādes, rīvētu citrona miziņu un izmīca, lai tās vienmērīgi sadalītos pa visu mīklu.
Mīklu liek veidnē un raudzē vēl divas stundas. Cep 180ºC uzkarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes, līdz maizītei ir zeltaini brūna garoziņa.
Pagatavo glazūru:
Pūdercukuram pievieno citrona sulu un samaisi. To pārlej kuličam, pārkaisa rotājumus un noliek, lai glazūra sastingst.

Pagatavošana
Siltu pienu sajauc ar sauso raugu, olām, cukuru un sviestu istabas temperatūrā. Pievieno skābo krējumu, sāli un vaniļas cukuru. Pamazām pievieno 250 gramu kviešu miltu.
Apklāj ar dvielīti un siltā vietā raudzē 2–2,5 stundas, līdz apjoms divkāršojies.
Pievieno atlikušos miltus un mīca līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Pievieno rozīnes, sukādes, rīvētu citrona miziņu un izmīca, lai tās vienmērīgi sadalītos pa visu mīklu.
Mīklu liek veidnē un raudzē vēl divas stundas. Cep 180ºC uzkarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes, līdz maizītei ir zeltaini brūna garoziņa.
Pagatavo glazūru:
Pūdercukuram pievieno citrona sulu un samaisi. To pārlej kuličam, pārkaisa rotājumus un noliek, lai glazūra sastingst.
Lieldienu kuličs

Sastāvdaļas
- 550 g miltu
- 250 ml piena
- 150 g cukura
- 120 g sviesta
- 65 ml skābā krējuma
- 3 olas
- 8 g sausā rauga
- 100 g rozīņu
- 100 g sukāžu
- 50 g riekstu
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
- šķipsna sāls
- 100 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
Pagatavošana
Siltu pienu sajauc ar sauso raugu, olām, cukuru un sviestu istabas temperatūrā. Pievieno skābo krējumu, sāli un vaniļas cukuru. Pamazām pievieno 250 gramu kviešu miltu.
Apklāj ar dvielīti un siltā vietā raudzē 2–2,5 stundas, līdz apjoms divkāršojies.
Pievieno atlikušos miltus un mīca līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Pievieno rozīnes, sukādes, rīvētu citrona miziņu un izmīca, lai tās vienmērīgi sadalītos pa visu mīklu.
Mīklu liek veidnē un raudzē vēl divas stundas. Cep 180ºC uzkarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes, līdz maizītei ir zeltaini brūna garoziņa.
Pagatavo glazūru:
Pūdercukuram pievieno citrona sulu un samaisi. To pārlej kuličam, pārkaisa rotājumus un noliek, lai glazūra sastingst.