Makaroni ar rozā mērci

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g makaroni
  • 200 g vārītas bietes
  • 170 g rikotas siers
  • 50 g kazas siers
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sīpols
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Parmas siers
  • Dekoram baziliks un sirsniņas no zaļās paprikas

Pagatavošanas video

Katlā ar verdošu ūdeni ieber sāli un makaronus. Vāra 4 minūtes, tad nokāš, bet nokāšot atstāj vienu krūzi šķidruma. Uzkarsē pannu, pievieno nedaudz olīveļļas, smalki sagrieztu sīpolu, sakapātas ķiploka daiviņas un nedaudz apcep. Pannas saturu pārber traukā, pievieno sarīvētas vārītas un nedaudz apceptas bietes, rikotas sieru, nedaudz šķidruma no makaronu vārīšanas, kazas sieru, sāli, piparus un ēdamkaroti olīveļļas. Visu sablendē līdz mērces konsistencei, pēc vajadzības pievienojot vēl šķidrumu no makaroniem. Kad mērce ieguvusi skaistu rozā krāsu un burvīgu mērces konsistenci, to iemaisa makaronos. Pasniedzot pārrīvē ar Parmas sieru, svētku noskaņai dekorē ar bazilika lapiņām un sirsniņām no zaļās paprikas.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h

Katlā ar verdošu ūdeni ieber sāli un makaronus. Vāra 4 minūtes, tad nokāš, bet nokāšot atstāj vienu krūzi šķidruma. Uzkarsē pannu, pievieno nedaudz olīveļļas, smalki sagrieztu sīpolu, sakapātas ķiploka daiviņas un nedaudz apcep. Pannas saturu pārber traukā, pievieno sarīvētas vārītas un nedaudz apceptas bietes, rikotas sieru, nedaudz šķidruma no makaronu vārīšanas, kazas sieru, sāli, piparus un ēdamkaroti olīveļļas. Visu sablendē līdz mērces konsistencei, pēc vajadzības pievienojot vēl šķidrumu no makaroniem. Kad mērce ieguvusi skaistu rozā krāsu un burvīgu mērces konsistenci, to iemaisa makaronos. Pasniedzot pārrīvē ar Parmas sieru, svētku noskaņai dekorē ar bazilika lapiņām un sirsniņām no zaļās paprikas.

Makaroni ar rozā mērci

Receptes apraksts
1h Viegli

Sastāvdaļas

4 personām

  • 500 g makaroni
  • 200 g vārītas bietes
  • 170 g rikotas siers
  • 50 g kazas siers
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sīpols
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Parmas siers
  • Dekoram baziliks un sirsniņas no zaļās paprikas

Pagatavošana

Katlā ar verdošu ūdeni ieber sāli un makaronus. Vāra 4 minūtes, tad nokāš, bet nokāšot atstāj vienu krūzi šķidruma. Uzkarsē pannu, pievieno nedaudz olīveļļas, smalki sagrieztu sīpolu, sakapātas ķiploka daiviņas un nedaudz apcep. Pannas saturu pārber traukā, pievieno sarīvētas vārītas un nedaudz apceptas bietes, rikotas sieru, nedaudz šķidruma no makaronu vārīšanas, kazas sieru, sāli, piparus un ēdamkaroti olīveļļas. Visu sablendē līdz mērces konsistencei, pēc vajadzības pievienojot vēl šķidrumu no makaroniem. Kad mērce ieguvusi skaistu rozā krāsu un burvīgu mērces konsistenci, to iemaisa makaronos. Pasniedzot pārrīvē ar Parmas sieru, svētku noskaņai dekorē ar bazilika lapiņām un sirsniņām no zaļās paprikas.