Peldošās salas
Sastāvdaļas
- 150 ml piena
- 100 ml saldā krējuma
- 20 g cukura
- 2 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
- Šķipsna vaniļas cukura
Pagatavošanas video
Olu dzeltenumus un pusi cukura sakuļ ar mikseri, līdz iegūst gaišu, gaisīgu masu. Atsevišķi kuļ baltumus. Kad tie jau veido mīkstas smailes, pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru un sakuļ stingru.
Nelielā katliņā liek vārīties pienu, saldo krējumu un vaniļu. Tajā vāra saputotos baltumus, pasmeļot ar ēdamkaroti, – apmēram minūti no katras puses. Liek malā.
Sakultajiem dzeltenumiem, nepārtraukti maisot, pavisam sīkā strūkliņā pievieno nelielu daļu katliņa satura (raugot, lai ola neizcepas). Sajauc un tieši tāpat, sīkā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej atpakaļ katlā. Maisot karsē (neļauj uzvārīties), līdz mērce nedaudz sabiezē.
Ļauj mazliet atdzist, lej šķīvjos un tajā sēdina olbaltuma salas.

Pagatavošana
Olu dzeltenumus un pusi cukura sakuļ ar mikseri, līdz iegūst gaišu, gaisīgu masu. Atsevišķi kuļ baltumus. Kad tie jau veido mīkstas smailes, pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru un sakuļ stingru.
Nelielā katliņā liek vārīties pienu, saldo krējumu un vaniļu. Tajā vāra saputotos baltumus, pasmeļot ar ēdamkaroti, – apmēram minūti no katras puses. Liek malā.
Sakultajiem dzeltenumiem, nepārtraukti maisot, pavisam sīkā strūkliņā pievieno nelielu daļu katliņa satura (raugot, lai ola neizcepas). Sajauc un tieši tāpat, sīkā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej atpakaļ katlā. Maisot karsē (neļauj uzvārīties), līdz mērce nedaudz sabiezē.
Ļauj mazliet atdzist, lej šķīvjos un tajā sēdina olbaltuma salas.
Peldošās salas

Sastāvdaļas
- 150 ml piena
- 100 ml saldā krējuma
- 20 g cukura
- 2 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
- Šķipsna vaniļas cukura
Pagatavošana
Olu dzeltenumus un pusi cukura sakuļ ar mikseri, līdz iegūst gaišu, gaisīgu masu. Atsevišķi kuļ baltumus. Kad tie jau veido mīkstas smailes, pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru un sakuļ stingru.
Nelielā katliņā liek vārīties pienu, saldo krējumu un vaniļu. Tajā vāra saputotos baltumus, pasmeļot ar ēdamkaroti, – apmēram minūti no katras puses. Liek malā.
Sakultajiem dzeltenumiem, nepārtraukti maisot, pavisam sīkā strūkliņā pievieno nelielu daļu katliņa satura (raugot, lai ola neizcepas). Sajauc un tieši tāpat, sīkā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej atpakaļ katlā. Maisot karsē (neļauj uzvārīties), līdz mērce nedaudz sabiezē.
Ļauj mazliet atdzist, lej šķīvjos un tajā sēdina olbaltuma salas.
