Rīsi ar dārzeņiem un vistu

Sastāvdaļas

4 personām

  • 400 g vistas fileja
  • 250 g rīsi
  • 130 g dzeltenās paprikas
  • 130 g sarkanās paprikas
  • 100 g ķiršu tomātiņu
  • 90 g brokoļi
  • 60 g zaļo zirnīši
  • 5 g vistas garšvielas
  • 4 g bazilika un ķiploka garšvielas
  • 1 sīpols
  • Vistas buljona kubiņš
  • Nedaudz citrona sulas
  • Olīveļļa
  • Saldā čili mērce
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošanas video

Katliņā ar ūdeni liek vārīties rīsus. Kad ūdens vārās, pievieno buljona kubiņu un sāli. Rīsus vāra apmēram 15 minūtes. Kamēr rīsi vārās, bļodā ieber nelielos gabaliņos sagrieztu vistu, pievieno vistas garšvielu, sāli, piparus, citrona sulu. Ar rokām samaisa un atstāj 10 minūtes marinēties. Pēc tam uzkarsētā pannā lej olīveļļu un liek cepties vistu. Nedaudz apcep no abām pusēm, pievieno sagrieztu dzelteno un sarkano papriku, kā arī brokoļus, smalki sagrieztu sīpolu, uz pusēm pārgrieztus tomātiņus, sāli, piparus, bazilika un ķiploka garšvielu. Visu samaisa, uzliek vāku un sautē apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievieno rīsus, čili mērci, zaļos zirnīšus un kārtīgi visu samaisa. Dekorē ar zaļumiem.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Katliņā ar ūdeni liek vārīties rīsus. Kad ūdens vārās, pievieno buljona kubiņu un sāli. Rīsus vāra apmēram 15 minūtes. Kamēr rīsi vārās, bļodā ieber nelielos gabaliņos sagrieztu vistu, pievieno vistas garšvielu, sāli, piparus, citrona sulu. Ar rokām samaisa un atstāj 10 minūtes marinēties. Pēc tam uzkarsētā pannā lej olīveļļu un liek cepties vistu. Nedaudz apcep no abām pusēm, pievieno sagrieztu dzelteno un sarkano papriku, kā arī brokoļus, smalki sagrieztu sīpolu, uz pusēm pārgrieztus tomātiņus, sāli, piparus, bazilika un ķiploka garšvielu. Visu samaisa, uzliek vāku un sautē apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievieno rīsus, čili mērci, zaļos zirnīšus un kārtīgi visu samaisa. Dekorē ar zaļumiem.

Rīsi ar dārzeņiem un vistu

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 400 g vistas fileja
  • 250 g rīsi
  • 130 g dzeltenās paprikas
  • 130 g sarkanās paprikas
  • 100 g ķiršu tomātiņu
  • 90 g brokoļi
  • 60 g zaļo zirnīši
  • 5 g vistas garšvielas
  • 4 g bazilika un ķiploka garšvielas
  • 1 sīpols
  • Vistas buljona kubiņš
  • Nedaudz citrona sulas
  • Olīveļļa
  • Saldā čili mērce
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Katliņā ar ūdeni liek vārīties rīsus. Kad ūdens vārās, pievieno buljona kubiņu un sāli. Rīsus vāra apmēram 15 minūtes. Kamēr rīsi vārās, bļodā ieber nelielos gabaliņos sagrieztu vistu, pievieno vistas garšvielu, sāli, piparus, citrona sulu. Ar rokām samaisa un atstāj 10 minūtes marinēties. Pēc tam uzkarsētā pannā lej olīveļļu un liek cepties vistu. Nedaudz apcep no abām pusēm, pievieno sagrieztu dzelteno un sarkano papriku, kā arī brokoļus, smalki sagrieztu sīpolu, uz pusēm pārgrieztus tomātiņus, sāli, piparus, bazilika un ķiploka garšvielu. Visu samaisa, uzliek vāku un sautē apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievieno rīsus, čili mērci, zaļos zirnīšus un kārtīgi visu samaisa. Dekorē ar zaļumiem.