Rudzu maizes kvass

Sastāvdaļas

6 personām

  • 450 g cepeškrāsnī apbrūninātas rudzu maizes
  • 3 l vārīta ūdens
  • 30 g rauga
  • 120 g cukura
  • 1 ēdamkarote medus
  • 40 g rozīņu

Pagatavošanas video

Cepeškrāsnī apbrūnina rudzu maizes šķēles. Pēc tam tās liek katlā, kur pārlej ar vārītu ūdeni, samaisa. Trauku pārsedz un noliek uz 3 stundām istabas temperatūrā. Pēc 3 stundām ūdeni ar maizi izkāš caur smalku sietu. Šķidrumam pievieno medu, rozīnes, 100 g cukura un atdzīvinātu raugu. Maisa, līdz medus un cukurs izkūst. Raudzē 12 stundas istabas temperatūrā. Pēc 12 stundām nokāš un liek ledusskapī slēgtā traukā. Pēc 24 stundām kvass gatavs.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 30min

Cepeškrāsnī apbrūnina rudzu maizes šķēles. Pēc tam tās liek katlā, kur pārlej ar vārītu ūdeni, samaisa. Trauku pārsedz un noliek uz 3 stundām istabas temperatūrā. Pēc 3 stundām ūdeni ar maizi izkāš caur smalku sietu. Šķidrumam pievieno medu, rozīnes, 100 g cukura un atdzīvinātu raugu. Maisa, līdz medus un cukurs izkūst. Raudzē 12 stundas istabas temperatūrā. Pēc 12 stundām nokāš un liek ledusskapī slēgtā traukā. Pēc 24 stundām kvass gatavs.

Rudzu maizes kvass

Receptes apraksts
30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

6 personām

  • 450 g cepeškrāsnī apbrūninātas rudzu maizes
  • 3 l vārīta ūdens
  • 30 g rauga
  • 120 g cukura
  • 1 ēdamkarote medus
  • 40 g rozīņu

Pagatavošana

Cepeškrāsnī apbrūnina rudzu maizes šķēles. Pēc tam tās liek katlā, kur pārlej ar vārītu ūdeni, samaisa. Trauku pārsedz un noliek uz 3 stundām istabas temperatūrā. Pēc 3 stundām ūdeni ar maizi izkāš caur smalku sietu. Šķidrumam pievieno medu, rozīnes, 100 g cukura un atdzīvinātu raugu. Maisa, līdz medus un cukurs izkūst. Raudzē 12 stundas istabas temperatūrā. Pēc 12 stundām nokāš un liek ledusskapī slēgtā traukā. Pēc 24 stundām kvass gatavs.