Skābētu kāpostu zupa ar cūkas ribiņām

Sastāvdaļas

4 personām

  • 700 g cūkas ribiņu
  • 1 kg dabīgi skābētu kāpostu
  • 2–3 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • Cūku tauki cepšanai
  • Šķipsna čili pulvera (pēc garšas, ja vēlas)
  • Ūdens
  • Sauja miežu putraimu
  • Sāls pēc garšas
  • Cukurs pēc garšas (skābuma neitralizēšanai)

Pagatavošanas video

Sātīga un sildoša skābētu kāpostu zupa gardām ziemas vakariņām!

Katlā sakarsētos cūku taukos (vai eļļā) apcep ribiņas no abām pusēm brūnas. Izceļ apceptās ribiņas no katla un noliek maliņā. Tajos pašos tauciņos apcep sakapātu sīpolu, pēc brītiņa pievieno pusripiņās sagrieztus burkānus. Pacep visu kopā pāris minūtes, tad pievieno tomātu pastu, paprikas pulveri un šķipsnu čili pulvera. Maisot brītiņu vēl apcep un liek klāt skābētos kāpostus. Apmaisot izkarsē, liek atpakaļ katlā apceptos ribiņu gabalus un visu pārlej ar ūdeni tā, lai nosedz un vēl mazliet (jo vēl būs kartupeļi un putraimi).

Uzliek katlam vāku un vāra uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno zupai gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sauju miežu putraimu. Samaisa, pieber sāli pēc garšas un arī cukuru, kas uzlabos garšu, jo tomātu pasta ir diezgan skāba. Uzliek katlam vāku, uzvāra un uz nelielas uguns vāra 20 minūtes.

Pagaršo un, ja vajag, vēlreiz pieregulē garšu ar sāli un cukuru.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Sātīga un sildoša skābētu kāpostu zupa gardām ziemas vakariņām!

Katlā sakarsētos cūku taukos (vai eļļā) apcep ribiņas no abām pusēm brūnas. Izceļ apceptās ribiņas no katla un noliek maliņā. Tajos pašos tauciņos apcep sakapātu sīpolu, pēc brītiņa pievieno pusripiņās sagrieztus burkānus. Pacep visu kopā pāris minūtes, tad pievieno tomātu pastu, paprikas pulveri un šķipsnu čili pulvera. Maisot brītiņu vēl apcep un liek klāt skābētos kāpostus. Apmaisot izkarsē, liek atpakaļ katlā apceptos ribiņu gabalus un visu pārlej ar ūdeni tā, lai nosedz un vēl mazliet (jo vēl būs kartupeļi un putraimi).

Uzliek katlam vāku un vāra uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno zupai gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sauju miežu putraimu. Samaisa, pieber sāli pēc garšas un arī cukuru, kas uzlabos garšu, jo tomātu pasta ir diezgan skāba. Uzliek katlam vāku, uzvāra un uz nelielas uguns vāra 20 minūtes.

Pagaršo un, ja vajag, vēlreiz pieregulē garšu ar sāli un cukuru.


Skābētu kāpostu zupa ar cūkas ribiņām

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 700 g cūkas ribiņu
  • 1 kg dabīgi skābētu kāpostu
  • 2–3 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • Cūku tauki cepšanai
  • Šķipsna čili pulvera (pēc garšas, ja vēlas)
  • Ūdens
  • Sauja miežu putraimu
  • Sāls pēc garšas
  • Cukurs pēc garšas (skābuma neitralizēšanai)

Pagatavošana

Sātīga un sildoša skābētu kāpostu zupa gardām ziemas vakariņām!

Katlā sakarsētos cūku taukos (vai eļļā) apcep ribiņas no abām pusēm brūnas. Izceļ apceptās ribiņas no katla un noliek maliņā. Tajos pašos tauciņos apcep sakapātu sīpolu, pēc brītiņa pievieno pusripiņās sagrieztus burkānus. Pacep visu kopā pāris minūtes, tad pievieno tomātu pastu, paprikas pulveri un šķipsnu čili pulvera. Maisot brītiņu vēl apcep un liek klāt skābētos kāpostus. Apmaisot izkarsē, liek atpakaļ katlā apceptos ribiņu gabalus un visu pārlej ar ūdeni tā, lai nosedz un vēl mazliet (jo vēl būs kartupeļi un putraimi).

Uzliek katlam vāku un vāra uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno zupai gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sauju miežu putraimu. Samaisa, pieber sāli pēc garšas un arī cukuru, kas uzlabos garšu, jo tomātu pasta ir diezgan skāba. Uzliek katlam vāku, uzvāra un uz nelielas uguns vāra 20 minūtes.

Pagaršo un, ja vajag, vēlreiz pieregulē garšu ar sāli un cukuru.