Cepta forele ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 500 g foreles
- 160 g selerijas
- 150 g kartupeļu
- 150 g burkānu
- 150 g baklažāna
- 30 g sīpola
- 6 g citrona sulas
- 5 g ķiploku sāls
- 3 g sāls
- 2 g maltu melno piparu
- Olīveļļa
- Citrons
- Rozmarīna zariņš
Pagatavošanas video
Cepešpannā ar foliju liek foreli, apkaisa ar sāli un pipariem, pārlej citrona sulu. Visu kārtīgi ierīvē zivī. Pārlej ar olīveļļu, iesmērē. Pa visu cepamtrauku kārto sīpolu gredzenus. Pannas labajā augšējā stūrī kārto gabalos sagrieztu novārītu seleriju, labajā apakšējā stūrī kārto gabalos sagrieztus novārītus kartupeļus, kreisajā apakšējā stūrī kārto gabalos sagrieztus novārītus burkānus, augšējā kreisajā stūrī kārto gabalos sagrieztu novārītu baklažānu. Dārzeņus kārto blakus forelei, lai nenosegtu zivi. Apber dārzeņus ar ķiploku sāli, pārlej ar olīveļļu. Cieši pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes. Izņem no krāsns, noņem augšējo foliju un vēlreiz cep cepeškrāsnī 200 grādos 10 minūtes.
Dekorē ar citrona daiviņām un rozmarīna zaru.

Pagatavošana
Cepešpannā ar foliju liek foreli, apkaisa ar sāli un pipariem, pārlej citrona sulu. Visu kārtīgi ierīvē zivī. Pārlej ar olīveļļu, iesmērē. Pa visu cepamtrauku kārto sīpolu gredzenus. Pannas labajā augšējā stūrī kārto gabalos sagrieztu novārītu seleriju, labajā apakšējā stūrī kārto gabalos sagrieztus novārītus kartupeļus, kreisajā apakšējā stūrī kārto gabalos sagrieztus novārītus burkānus, augšējā kreisajā stūrī kārto gabalos sagrieztu novārītu baklažānu. Dārzeņus kārto blakus forelei, lai nenosegtu zivi. Apber dārzeņus ar ķiploku sāli, pārlej ar olīveļļu. Cieši pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes. Izņem no krāsns, noņem augšējo foliju un vēlreiz cep cepeškrāsnī 200 grādos 10 minūtes.
Dekorē ar citrona daiviņām un rozmarīna zaru.
Cepta forele ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
- 500 g foreles
- 160 g selerijas
- 150 g kartupeļu
- 150 g burkānu
- 150 g baklažāna
- 30 g sīpola
- 6 g citrona sulas
- 5 g ķiploku sāls
- 3 g sāls
- 2 g maltu melno piparu
- Olīveļļa
- Citrons
- Rozmarīna zariņš
Pagatavošana
Cepešpannā ar foliju liek foreli, apkaisa ar sāli un pipariem, pārlej citrona sulu. Visu kārtīgi ierīvē zivī. Pārlej ar olīveļļu, iesmērē. Pa visu cepamtrauku kārto sīpolu gredzenus. Pannas labajā augšējā stūrī kārto gabalos sagrieztu novārītu seleriju, labajā apakšējā stūrī kārto gabalos sagrieztus novārītus kartupeļus, kreisajā apakšējā stūrī kārto gabalos sagrieztus novārītus burkānus, augšējā kreisajā stūrī kārto gabalos sagrieztu novārītu baklažānu. Dārzeņus kārto blakus forelei, lai nenosegtu zivi. Apber dārzeņus ar ķiploku sāli, pārlej ar olīveļļu. Cieši pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes. Izņem no krāsns, noņem augšējo foliju un vēlreiz cep cepeškrāsnī 200 grādos 10 minūtes.
Dekorē ar citrona daiviņām un rozmarīna zaru.


