Ziemassvētku kēkss

Sastāvdaļas

4 personām

  • 250 g miltu
  • 200 g zemesriekstu
  • 150 g mandeļu
  • 150 g brūnā cukura
  • 100 g sviesta
  • 60 g gaišās šokolādes gabaliņu
  • 60 g tumšās šokolādes gabaliņu
  • 50 g medus
  • 35 g piena
  • 20 g piparkūku garšvielu
  • 10 g kakao
  • 10 g cepamā pulvera
  • Kausēta baltā šokolāde
  • Rozmarīna zariņi
  • Dzērvenes
  • Dzērvenes pūdercukurā

Pagatavošanas video

Bļodiņā lej uzsildītu pienu, pievieno medu, sajauc, izšķīdinot medu. Pievieno izkausētu sviestu, visu sajauc.

Bļodā liek miltus, sasmalcinātas mandeles, brūno cukuru, kakao, cepamo pulveri, piparkūku garšvielu, nedaudz sasmalcinātu zemesriekstu, gaišās šokolādes gabaliņus, tumšās šokolādes gabaliņus. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno sagatavoto piena un sviesta masu. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

Cepamo formu iesmērē ar sviestu un pilda mīklu, augšu vienmērīgi nolīdzinot. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 50 minūtes.

Kad kēkss gatavs, to pārlej ar izkausētu balto šokolādi, izveido vainadziņu no rozmarīna zariņiem un dekorē ar dzērvenēm un dzērvenēm pūdercukurā.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Bļodiņā lej uzsildītu pienu, pievieno medu, sajauc, izšķīdinot medu. Pievieno izkausētu sviestu, visu sajauc.

Bļodā liek miltus, sasmalcinātas mandeles, brūno cukuru, kakao, cepamo pulveri, piparkūku garšvielu, nedaudz sasmalcinātu zemesriekstu, gaišās šokolādes gabaliņus, tumšās šokolādes gabaliņus. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno sagatavoto piena un sviesta masu. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

Cepamo formu iesmērē ar sviestu un pilda mīklu, augšu vienmērīgi nolīdzinot. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 50 minūtes.

Kad kēkss gatavs, to pārlej ar izkausētu balto šokolādi, izveido vainadziņu no rozmarīna zariņiem un dekorē ar dzērvenēm un dzērvenēm pūdercukurā.

Ziemassvētku kēkss

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 250 g miltu
  • 200 g zemesriekstu
  • 150 g mandeļu
  • 150 g brūnā cukura
  • 100 g sviesta
  • 60 g gaišās šokolādes gabaliņu
  • 60 g tumšās šokolādes gabaliņu
  • 50 g medus
  • 35 g piena
  • 20 g piparkūku garšvielu
  • 10 g kakao
  • 10 g cepamā pulvera
  • Kausēta baltā šokolāde
  • Rozmarīna zariņi
  • Dzērvenes
  • Dzērvenes pūdercukurā

Pagatavošana

Bļodiņā lej uzsildītu pienu, pievieno medu, sajauc, izšķīdinot medu. Pievieno izkausētu sviestu, visu sajauc.

Bļodā liek miltus, sasmalcinātas mandeles, brūno cukuru, kakao, cepamo pulveri, piparkūku garšvielu, nedaudz sasmalcinātu zemesriekstu, gaišās šokolādes gabaliņus, tumšās šokolādes gabaliņus. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno sagatavoto piena un sviesta masu. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

Cepamo formu iesmērē ar sviestu un pilda mīklu, augšu vienmērīgi nolīdzinot. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 50 minūtes.

Kad kēkss gatavs, to pārlej ar izkausētu balto šokolādi, izveido vainadziņu no rozmarīna zariņiem un dekorē ar dzērvenēm un dzērvenēm pūdercukurā.

Līdzīgās receptes

2h
Vidēji grūti
1h  30min
Vidēji grūti
1h  30min
Vidēji grūti
1h  30min
Vidēji grūti