Mājās cepta maize

Sastāvdaļas

4 personām

  • 800 g pilngraudu rudzu miltu
  • 1/2 l piena
  • 50 g rauga
  • 50 g sviesta
  • 10 g sāls
  • 100 g saulespuķu sēklu
  • 100 g linsēklu
  • 1 ola

Pagatavošanas video

Palielā bļodā ieber 400 g miltu, pievieno siltu pienu, cukurā atdzīvinātu raugu un kārtīgi samaisa. Tad nedaudz pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, pievieno atlikušos miltus, mīkstu sviestu, sāli un sēklas. Mīklu kārtīgi samīca, līdz tā nelīp pie rokām. Kantaino kēksa formas cepamtrauku iesmērē ar sviestu un pārber ar miltiem, liekos miltus noberot nost. Traukā ievieto mīklu, pārklāj ar dvieli un atstāj uz stundu uzrūgt. Pēc stundas maizes mīklu pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties cepeškrāsnī 150 grādos 1 stundu, tad 200 grādos 30 minūtes.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 2h 30min

Palielā bļodā ieber 400 g miltu, pievieno siltu pienu, cukurā atdzīvinātu raugu un kārtīgi samaisa. Tad nedaudz pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, pievieno atlikušos miltus, mīkstu sviestu, sāli un sēklas. Mīklu kārtīgi samīca, līdz tā nelīp pie rokām. Kantaino kēksa formas cepamtrauku iesmērē ar sviestu un pārber ar miltiem, liekos miltus noberot nost. Traukā ievieto mīklu, pārklāj ar dvieli un atstāj uz stundu uzrūgt. Pēc stundas maizes mīklu pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties cepeškrāsnī 150 grādos 1 stundu, tad 200 grādos 30 minūtes.


Mājās cepta maize

Receptes apraksts
2h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 800 g pilngraudu rudzu miltu
  • 1/2 l piena
  • 50 g rauga
  • 50 g sviesta
  • 10 g sāls
  • 100 g saulespuķu sēklu
  • 100 g linsēklu
  • 1 ola

Pagatavošana

Palielā bļodā ieber 400 g miltu, pievieno siltu pienu, cukurā atdzīvinātu raugu un kārtīgi samaisa. Tad nedaudz pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, pievieno atlikušos miltus, mīkstu sviestu, sāli un sēklas. Mīklu kārtīgi samīca, līdz tā nelīp pie rokām. Kantaino kēksa formas cepamtrauku iesmērē ar sviestu un pārber ar miltiem, liekos miltus noberot nost. Traukā ievieto mīklu, pārklāj ar dvieli un atstāj uz stundu uzrūgt. Pēc stundas maizes mīklu pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties cepeškrāsnī 150 grādos 1 stundu, tad 200 grādos 30 minūtes.