Mandarīnu un dzērveņu kūka
Sastāvdaļas
- 550 g mandarīnu
- 230 g cukura
- 200 ml ūdens
- 350 g piparkūku cepumu
- 60 g sviesta
- 750 g maskarpones siera
- 240 g skābā krējuma
- 4 olas
- Vaniļas ekstrakts
- Dzērvenes
Pagatavošanas video
Vispirms nomizo un smalki sagriež mandarīnus. Liek katlā, pievieno 50 g cukura, ūdeni un 50 minūtes vāra uz mērenas uguns, ik pa laikam apmaisot. Kad gabaliņi izšķīduši, maisot ļauj ūdenim iztvaikot, ņem nost no uguns un atstāj mandarīnus atdzist.
Pa to laiku sadrupina cepumus, pievieno tiem mīkstu sviestu, ar rokām visu samīca. Pēc tam atsevišķā traukā ieber 500 g maskarpones siera istabas temperatūrā, 180 gramus cukura, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu un visu kārtīgi saputo. Pa vienai pievieno olas, pēc katras masu saputojot. Uz apaļa šķīvja uzliek apaļo cepamtrauku bez apakšas. Ieber cepumu drumstalas, izlīdzina pamatni un ar glāzes dibenu kārtīgi piestampā. Pēc tam uzlej pusi maskarpones masas un izlīdzina pa visu pamatni.
Tālāk ar karoti ieber savārītos mandarīnus un ar rokām ieber dažas dzērvenes. Uzlej atlikušo maskarpones masu, virsmu izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī 160 grādos 70 minūtes. Kad kūka izcepusies, cepeškrāsni izslēdz, durvis paver nelielā spraugā un atstāj uz trim stundām. Pēc tam kārtīgi samaisa 250 g maskarpones siera un vienmērīgi pārsmērē kūkas augšpusi.
Dekorē kūku Ziemassvētku noskaņās ar kaltētām apelsīna šķēlēm, rozmarīna zariņiem, veseliem nomizotiem mandarīniem, dzērvenēm un kanēļa standziņām. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Piecīgus svētkus!

Pagatavošana
Vispirms nomizo un smalki sagriež mandarīnus. Liek katlā, pievieno 50 g cukura, ūdeni un 50 minūtes vāra uz mērenas uguns, ik pa laikam apmaisot. Kad gabaliņi izšķīduši, maisot ļauj ūdenim iztvaikot, ņem nost no uguns un atstāj mandarīnus atdzist.
Pa to laiku sadrupina cepumus, pievieno tiem mīkstu sviestu, ar rokām visu samīca. Pēc tam atsevišķā traukā ieber 500 g maskarpones siera istabas temperatūrā, 180 gramus cukura, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu un visu kārtīgi saputo. Pa vienai pievieno olas, pēc katras masu saputojot. Uz apaļa šķīvja uzliek apaļo cepamtrauku bez apakšas. Ieber cepumu drumstalas, izlīdzina pamatni un ar glāzes dibenu kārtīgi piestampā. Pēc tam uzlej pusi maskarpones masas un izlīdzina pa visu pamatni.
Tālāk ar karoti ieber savārītos mandarīnus un ar rokām ieber dažas dzērvenes. Uzlej atlikušo maskarpones masu, virsmu izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī 160 grādos 70 minūtes. Kad kūka izcepusies, cepeškrāsni izslēdz, durvis paver nelielā spraugā un atstāj uz trim stundām. Pēc tam kārtīgi samaisa 250 g maskarpones siera un vienmērīgi pārsmērē kūkas augšpusi.
Dekorē kūku Ziemassvētku noskaņās ar kaltētām apelsīna šķēlēm, rozmarīna zariņiem, veseliem nomizotiem mandarīniem, dzērvenēm un kanēļa standziņām. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Piecīgus svētkus!
Mandarīnu un dzērveņu kūka

Sastāvdaļas
- 550 g mandarīnu
- 230 g cukura
- 200 ml ūdens
- 350 g piparkūku cepumu
- 60 g sviesta
- 750 g maskarpones siera
- 240 g skābā krējuma
- 4 olas
- Vaniļas ekstrakts
- Dzērvenes
Pagatavošana
Vispirms nomizo un smalki sagriež mandarīnus. Liek katlā, pievieno 50 g cukura, ūdeni un 50 minūtes vāra uz mērenas uguns, ik pa laikam apmaisot. Kad gabaliņi izšķīduši, maisot ļauj ūdenim iztvaikot, ņem nost no uguns un atstāj mandarīnus atdzist.
Pa to laiku sadrupina cepumus, pievieno tiem mīkstu sviestu, ar rokām visu samīca. Pēc tam atsevišķā traukā ieber 500 g maskarpones siera istabas temperatūrā, 180 gramus cukura, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu un visu kārtīgi saputo. Pa vienai pievieno olas, pēc katras masu saputojot. Uz apaļa šķīvja uzliek apaļo cepamtrauku bez apakšas. Ieber cepumu drumstalas, izlīdzina pamatni un ar glāzes dibenu kārtīgi piestampā. Pēc tam uzlej pusi maskarpones masas un izlīdzina pa visu pamatni.
Tālāk ar karoti ieber savārītos mandarīnus un ar rokām ieber dažas dzērvenes. Uzlej atlikušo maskarpones masu, virsmu izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī 160 grādos 70 minūtes. Kad kūka izcepusies, cepeškrāsni izslēdz, durvis paver nelielā spraugā un atstāj uz trim stundām. Pēc tam kārtīgi samaisa 250 g maskarpones siera un vienmērīgi pārsmērē kūkas augšpusi.
Dekorē kūku Ziemassvētku noskaņās ar kaltētām apelsīna šķēlēm, rozmarīna zariņiem, veseliem nomizotiem mandarīniem, dzērvenēm un kanēļa standziņām. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Piecīgus svētkus!
