Riekstiņi

Sastāvdaļas

40–50 riekstiņiem

  • 300 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 80 g cukura
  • 45 g skābā krējuma
  • 1 kārba vārīta kondensētā piena

Pagatavošanas video

Bļodā liek miltus un sviestu, saberž kopā (nemīca). Tad pievieno cukuru un skābo krējumu. Samīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Mīklu liek riekstiņu formiņās tā, lai veidojas pusriekstiņa forma. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz zeltaini brūni. Izņem cepumu pusītes no formiņām, iepilda vārītu kondensēto pienu (aptuveni tējkaroti) un savieno divas pusītes.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Bļodā liek miltus un sviestu, saberž kopā (nemīca). Tad pievieno cukuru un skābo krējumu. Samīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Mīklu liek riekstiņu formiņās tā, lai veidojas pusriekstiņa forma. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz zeltaini brūni. Izņem cepumu pusītes no formiņām, iepilda vārītu kondensēto pienu (aptuveni tējkaroti) un savieno divas pusītes.

Riekstiņi

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

40–50 riekstiņiem

  • 300 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 80 g cukura
  • 45 g skābā krējuma
  • 1 kārba vārīta kondensētā piena

Pagatavošana

Bļodā liek miltus un sviestu, saberž kopā (nemīca). Tad pievieno cukuru un skābo krējumu. Samīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Mīklu liek riekstiņu formiņās tā, lai veidojas pusriekstiņa forma. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz zeltaini brūni. Izņem cepumu pusītes no formiņām, iepilda vārītu kondensēto pienu (aptuveni tējkaroti) un savieno divas pusītes.