Biezpiena cepumu mājiņas
Sastāvdaļas
- 3 paciņas tip top iemīļoto cepumu
- 400 g tip top vājpiena biezpiens
- 200 ml saldais krējums
- 60 g cukurs
- 4 g vaniļas cukurs
- 200 g krāsainas marmelādes
- Piena šokolāde
- Baltā šokolāde
- Žāvētu dzērveņu gabaliņi dekoram
Pagatavošanas video
Traukā ielej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un puto līdz putukrējuma konsistencei. Palielā bļodā liek biezpienu, putukrējumu, ar karoti izmaisa, palielākus biezpiena graudus saspaida. Ar mikseri sajauc viendabīgu masu. Kad tas izdarīts, pievieno gabaliņos sagrieztu marmelādi un kārtīgi ar karoti iemaisa biezpiena masā. Veido biezpiena mājiņas, no diviem cepumiem veidojot apgāztu jumtiņu, to pilda ar biezpiena masu, pa virsu liekot trešo cepumu. Pēc tam mājiņu liek uz šķīvja un pielabo no sāniem. Pildīšanas process ir diezgan ķēpīgs, tāpēc jābūt pacietīgiem, toties rezultāts būs ļoti labs. Kad mājiņas sagatavotas, liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām. Pēc tam dekorē ar izkausētu šokolādi un dzērveņu gabaliņiem. Lai labi garšo!

Pagatavošana
Traukā ielej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un puto līdz putukrējuma konsistencei. Palielā bļodā liek biezpienu, putukrējumu, ar karoti izmaisa, palielākus biezpiena graudus saspaida. Ar mikseri sajauc viendabīgu masu. Kad tas izdarīts, pievieno gabaliņos sagrieztu marmelādi un kārtīgi ar karoti iemaisa biezpiena masā. Veido biezpiena mājiņas, no diviem cepumiem veidojot apgāztu jumtiņu, to pilda ar biezpiena masu, pa virsu liekot trešo cepumu. Pēc tam mājiņu liek uz šķīvja un pielabo no sāniem. Pildīšanas process ir diezgan ķēpīgs, tāpēc jābūt pacietīgiem, toties rezultāts būs ļoti labs. Kad mājiņas sagatavotas, liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām. Pēc tam dekorē ar izkausētu šokolādi un dzērveņu gabaliņiem. Lai labi garšo!
Biezpiena cepumu mājiņas

Sastāvdaļas
- 3 paciņas tip top iemīļoto cepumu
- 400 g tip top vājpiena biezpiens
- 200 ml saldais krējums
- 60 g cukurs
- 4 g vaniļas cukurs
- 200 g krāsainas marmelādes
- Piena šokolāde
- Baltā šokolāde
- Žāvētu dzērveņu gabaliņi dekoram
Pagatavošana
Traukā ielej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un puto līdz putukrējuma konsistencei. Palielā bļodā liek biezpienu, putukrējumu, ar karoti izmaisa, palielākus biezpiena graudus saspaida. Ar mikseri sajauc viendabīgu masu. Kad tas izdarīts, pievieno gabaliņos sagrieztu marmelādi un kārtīgi ar karoti iemaisa biezpiena masā. Veido biezpiena mājiņas, no diviem cepumiem veidojot apgāztu jumtiņu, to pilda ar biezpiena masu, pa virsu liekot trešo cepumu. Pēc tam mājiņu liek uz šķīvja un pielabo no sāniem. Pildīšanas process ir diezgan ķēpīgs, tāpēc jābūt pacietīgiem, toties rezultāts būs ļoti labs. Kad mājiņas sagatavotas, liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām. Pēc tam dekorē ar izkausētu šokolādi un dzērveņu gabaliņiem. Lai labi garšo!