Lieldienu kēksiņi
Sastāvdaļas
- 180 g kviešu miltu
- 170 g biezpiena
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- Šķipsna sāls
- Šķipsna vaniļas cukura
Putukrējumam :
- 200 ml saldā krējuma
- 100 g cukura
- Šķipsna vaniļas cukura
Pagatavošanas video
Bļodā iesit olas, pieber cukuru, sāli, vaniļas cukuru un viegli sakuļ. Pievieno mīkstu sviestu un samaisa. Pieliek biezpienu un kārtīgi samaisa. Pieber miltus, cepamo pulveri un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu liek formās mazliet vairāk par pusi. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 25–30 minūtes. Tikmēr gatavo putukrējumu. Traukā lej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un uzputo. Kēksiņus dekorē ar putukrējumu un konservētām aprikožu pusītēm.

Pagatavošana
Bļodā iesit olas, pieber cukuru, sāli, vaniļas cukuru un viegli sakuļ. Pievieno mīkstu sviestu un samaisa. Pieliek biezpienu un kārtīgi samaisa. Pieber miltus, cepamo pulveri un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu liek formās mazliet vairāk par pusi. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 25–30 minūtes. Tikmēr gatavo putukrējumu. Traukā lej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un uzputo. Kēksiņus dekorē ar putukrējumu un konservētām aprikožu pusītēm.
Lieldienu kēksiņi

Sastāvdaļas
- 180 g kviešu miltu
- 170 g biezpiena
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- Šķipsna sāls
- Šķipsna vaniļas cukura
Putukrējumam :
- 200 ml saldā krējuma
- 100 g cukura
- Šķipsna vaniļas cukura
Pagatavošana
Bļodā iesit olas, pieber cukuru, sāli, vaniļas cukuru un viegli sakuļ. Pievieno mīkstu sviestu un samaisa. Pieliek biezpienu un kārtīgi samaisa. Pieber miltus, cepamo pulveri un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu liek formās mazliet vairāk par pusi. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 25–30 minūtes. Tikmēr gatavo putukrējumu. Traukā lej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un uzputo. Kēksiņus dekorē ar putukrējumu un konservētām aprikožu pusītēm.