Pasha ar žāvētiem augļiem
Sastāvdaļas
- 220 g sviesta
- 4 olu dzeltenumi
- 20 g vaniļas cukura
- 400 g pilnpiena biezpiena
- 180 ml saldā krējuma
- 100 g pūdercukura
- 50 g žāvētu aprikožu
- 50 g žāvētu rozīņu
- 50 g mandeļu
- Lina vai marles auduma gabals
Pagatavošanas video
Apgrauzdē riekstus un sasmalcina.
Vismaz vienu stundu karstā ūdenī vai rumā mērcē žāvētus augļus. Tad sagriež mazākos gabaliņos.
Bļodā saputo sviestu. Pievieno olu dzeltenumus, pūdercukuru un vēlreiz saputo. Tad iemaisa biezpienu. Tad iemaisa viegli putotu saldo krējumu, žāvētos augļus un riekstus.
Ieklāj marli bļodā un piepilda ar masu. Marli aizver ciet, uzliek mazu bļodiņu, šķīvi un apgriež otrādi.
Liek ledusskapī uz 12-24 stundām.

Pagatavošana
Apgrauzdē riekstus un sasmalcina.
Vismaz vienu stundu karstā ūdenī vai rumā mērcē žāvētus augļus. Tad sagriež mazākos gabaliņos.
Bļodā saputo sviestu. Pievieno olu dzeltenumus, pūdercukuru un vēlreiz saputo. Tad iemaisa biezpienu. Tad iemaisa viegli putotu saldo krējumu, žāvētos augļus un riekstus.
Ieklāj marli bļodā un piepilda ar masu. Marli aizver ciet, uzliek mazu bļodiņu, šķīvi un apgriež otrādi.
Liek ledusskapī uz 12-24 stundām.
Pasha ar žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas
- 220 g sviesta
- 4 olu dzeltenumi
- 20 g vaniļas cukura
- 400 g pilnpiena biezpiena
- 180 ml saldā krējuma
- 100 g pūdercukura
- 50 g žāvētu aprikožu
- 50 g žāvētu rozīņu
- 50 g mandeļu
- Lina vai marles auduma gabals
Pagatavošana
Apgrauzdē riekstus un sasmalcina.
Vismaz vienu stundu karstā ūdenī vai rumā mērcē žāvētus augļus. Tad sagriež mazākos gabaliņos.
Bļodā saputo sviestu. Pievieno olu dzeltenumus, pūdercukuru un vēlreiz saputo. Tad iemaisa biezpienu. Tad iemaisa viegli putotu saldo krējumu, žāvētos augļus un riekstus.
Ieklāj marli bļodā un piepilda ar masu. Marli aizver ciet, uzliek mazu bļodiņu, šķīvi un apgriež otrādi.
Liek ledusskapī uz 12-24 stundām.