Žagariņi

Sastāvdaļas

6 personām

  • 170 g miltu
  • 70 g skābā krējuma
  • 40 g cukura
  • 4 g sodas
  • 1 ola
  • Šķipsna sāls
  • Pūdercukurs

Pagatavošanas video

Bļodā ieber miltus, cukuru, sodu, krējumu, olu, sāli un ar rokām mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Izrullē mīklu 5 mm biezu un nedaudz pārkaisa ar miltiem. Sagriež 4 cm platās strēmelēs un galus nogriež tā, lai veidojas gareni rombiņi. Lieko mīklu atdala. Pēc tam rombiņu vidiņus iegriež un caur tiem izver galus. Žagariņus liek karstā eļļā, līdz tie kļūst gaiši brūni. Pēc izņemšanas liek uz papīra salvetēm, tās uzsūks lieko eļļu. Atdzesē, kārto traukā un dekorē, pārkaisot ar pūdercukuru.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Viegli 1h 30min

Bļodā ieber miltus, cukuru, sodu, krējumu, olu, sāli un ar rokām mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Izrullē mīklu 5 mm biezu un nedaudz pārkaisa ar miltiem. Sagriež 4 cm platās strēmelēs un galus nogriež tā, lai veidojas gareni rombiņi. Lieko mīklu atdala. Pēc tam rombiņu vidiņus iegriež un caur tiem izver galus. Žagariņus liek karstā eļļā, līdz tie kļūst gaiši brūni. Pēc izņemšanas liek uz papīra salvetēm, tās uzsūks lieko eļļu. Atdzesē, kārto traukā un dekorē, pārkaisot ar pūdercukuru.


Žagariņi

Receptes apraksts
1h 30min Viegli

Sastāvdaļas

6 personām

  • 170 g miltu
  • 70 g skābā krējuma
  • 40 g cukura
  • 4 g sodas
  • 1 ola
  • Šķipsna sāls
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

Bļodā ieber miltus, cukuru, sodu, krējumu, olu, sāli un ar rokām mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Izrullē mīklu 5 mm biezu un nedaudz pārkaisa ar miltiem. Sagriež 4 cm platās strēmelēs un galus nogriež tā, lai veidojas gareni rombiņi. Lieko mīklu atdala. Pēc tam rombiņu vidiņus iegriež un caur tiem izver galus. Žagariņus liek karstā eļļā, līdz tie kļūst gaiši brūni. Pēc izņemšanas liek uz papīra salvetēm, tās uzsūks lieko eļļu. Atdzesē, kārto traukā un dekorē, pārkaisot ar pūdercukuru.