Cūkgaļas filejas cepetis
Sastāvdaļas
- Cūkgaļas fileja
- 300 g kartupeļu
- 150 g burkānu
- 70 g sviesta pupiņu
- 50 g zaļo pupiņu
- 10 g gaļas garšvielu
- 10 g sāls
- 4 g maltu melno piparu
- 2 ķiploku daiviņas
- Olīveļļa
- Rozmarīna zariņš
Pagatavošanas video
Sarīvē divas ķiploku daiviņas. Gaļu liek bļodā, pievieno sarīvētas ķiploka daiviņas, nedaudz olīveļļas, gaļas garšvielas, sāli un piparus. Visu kārtīgi iesmērē gaļā. Atstāj ledusskapī uz stundu ievilkties. Kad gaļa ievilkusies, pannā lej olīveļļu un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Kartupeļus sagriež lielos gabalos. Cepešpannā lej olīveļļu, liek gaļu, apkārt kārto kartupeļus, burkānus, zaļās pupiņas, sviesta pupiņas un uz pusēm pārgrieztu ķiploku. Pievieno sāli pēc garšas. Cep 180 grādos 90 minūtes, gaļu ik pa laikam aplejot ar šķidrumu no cepamtrauka. Kad cepetis gatavs, dekorē ar rozmarīna zariņu.

Pagatavošana
Sarīvē divas ķiploku daiviņas. Gaļu liek bļodā, pievieno sarīvētas ķiploka daiviņas, nedaudz olīveļļas, gaļas garšvielas, sāli un piparus. Visu kārtīgi iesmērē gaļā. Atstāj ledusskapī uz stundu ievilkties. Kad gaļa ievilkusies, pannā lej olīveļļu un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Kartupeļus sagriež lielos gabalos. Cepešpannā lej olīveļļu, liek gaļu, apkārt kārto kartupeļus, burkānus, zaļās pupiņas, sviesta pupiņas un uz pusēm pārgrieztu ķiploku. Pievieno sāli pēc garšas. Cep 180 grādos 90 minūtes, gaļu ik pa laikam aplejot ar šķidrumu no cepamtrauka. Kad cepetis gatavs, dekorē ar rozmarīna zariņu.
Cūkgaļas filejas cepetis

Sastāvdaļas
- Cūkgaļas fileja
- 300 g kartupeļu
- 150 g burkānu
- 70 g sviesta pupiņu
- 50 g zaļo pupiņu
- 10 g gaļas garšvielu
- 10 g sāls
- 4 g maltu melno piparu
- 2 ķiploku daiviņas
- Olīveļļa
- Rozmarīna zariņš
Pagatavošana
Sarīvē divas ķiploku daiviņas. Gaļu liek bļodā, pievieno sarīvētas ķiploka daiviņas, nedaudz olīveļļas, gaļas garšvielas, sāli un piparus. Visu kārtīgi iesmērē gaļā. Atstāj ledusskapī uz stundu ievilkties. Kad gaļa ievilkusies, pannā lej olīveļļu un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Kartupeļus sagriež lielos gabalos. Cepešpannā lej olīveļļu, liek gaļu, apkārt kārto kartupeļus, burkānus, zaļās pupiņas, sviesta pupiņas un uz pusēm pārgrieztu ķiploku. Pievieno sāli pēc garšas. Cep 180 grādos 90 minūtes, gaļu ik pa laikam aplejot ar šķidrumu no cepamtrauka. Kad cepetis gatavs, dekorē ar rozmarīna zariņu.
