Kartupeļu biezputra ar cūkgaļas karbonādi
Sastāvdaļas
- 700 g kartupeļu
- Cūkas kakla karbonādes šķēles
- 30 ml saldā krējuma
- 6 ķiploka daiviņas
- Piens
- Olīveļļa cepšanai
- Kubiņš sviesta
- Kūpināta paprika
- Timiāna zariņi
- Sāls
- Pipari
Pagatavošanas video
Cūkgaļas karbonādes pārkaisa ar sāli, pipariem un izklapē no abām pusēm. Tālāk karbonādes pārkaisa ar kūpinātu papriku un nedaudz ar rokām iemasē to gaļā. Atstāj atpūsties uz 20 minūtēm.
Novārītus kartupeļus sastampā. Sāli pievieno pēc garšas. Stampā biezputru, ik pa laikam pielejot pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam pievieno 30 ml saldā krējuma un ar mikseri biezputru nedaudz sabiezina.
Ķiploka daiviņas nedaudz saplacina, uz pannas apcep zeltaini brūnas un noliek malā. Tad pannā liek cepties karbonādes. Katru pusi cep apmēram 5 minūtes. Kad karbonādes apgriež uz otru pusi, pievieno kubiņu sviesta, saceptās ķiploka daiviņas un timiāna zariņus. Karbonādēm cepoties, tās ik pa laikam aplej ar šķidrumu no pannas. Kad karbonādes izceptas, pannai uzliek vāku un atstāj uz 10 minūtēm.
Kartupeļu biezputru un karbonādes pasniedz uz šķīvja, klāt liekot saceptās ķiploka daiviņas un timiāna zariņus. Dekorē ar svaigām timiāna lapiņām.

Pagatavošana
Cūkgaļas karbonādes pārkaisa ar sāli, pipariem un izklapē no abām pusēm. Tālāk karbonādes pārkaisa ar kūpinātu papriku un nedaudz ar rokām iemasē to gaļā. Atstāj atpūsties uz 20 minūtēm.
Novārītus kartupeļus sastampā. Sāli pievieno pēc garšas. Stampā biezputru, ik pa laikam pielejot pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam pievieno 30 ml saldā krējuma un ar mikseri biezputru nedaudz sabiezina.
Ķiploka daiviņas nedaudz saplacina, uz pannas apcep zeltaini brūnas un noliek malā. Tad pannā liek cepties karbonādes. Katru pusi cep apmēram 5 minūtes. Kad karbonādes apgriež uz otru pusi, pievieno kubiņu sviesta, saceptās ķiploka daiviņas un timiāna zariņus. Karbonādēm cepoties, tās ik pa laikam aplej ar šķidrumu no pannas. Kad karbonādes izceptas, pannai uzliek vāku un atstāj uz 10 minūtēm.
Kartupeļu biezputru un karbonādes pasniedz uz šķīvja, klāt liekot saceptās ķiploka daiviņas un timiāna zariņus. Dekorē ar svaigām timiāna lapiņām.
Kartupeļu biezputra ar cūkgaļas karbonādi

Sastāvdaļas
- 700 g kartupeļu
- Cūkas kakla karbonādes šķēles
- 30 ml saldā krējuma
- 6 ķiploka daiviņas
- Piens
- Olīveļļa cepšanai
- Kubiņš sviesta
- Kūpināta paprika
- Timiāna zariņi
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
Cūkgaļas karbonādes pārkaisa ar sāli, pipariem un izklapē no abām pusēm. Tālāk karbonādes pārkaisa ar kūpinātu papriku un nedaudz ar rokām iemasē to gaļā. Atstāj atpūsties uz 20 minūtēm.
Novārītus kartupeļus sastampā. Sāli pievieno pēc garšas. Stampā biezputru, ik pa laikam pielejot pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam pievieno 30 ml saldā krējuma un ar mikseri biezputru nedaudz sabiezina.
Ķiploka daiviņas nedaudz saplacina, uz pannas apcep zeltaini brūnas un noliek malā. Tad pannā liek cepties karbonādes. Katru pusi cep apmēram 5 minūtes. Kad karbonādes apgriež uz otru pusi, pievieno kubiņu sviesta, saceptās ķiploka daiviņas un timiāna zariņus. Karbonādēm cepoties, tās ik pa laikam aplej ar šķidrumu no pannas. Kad karbonādes izceptas, pannai uzliek vāku un atstāj uz 10 minūtēm.
Kartupeļu biezputru un karbonādes pasniedz uz šķīvja, klāt liekot saceptās ķiploka daiviņas un timiāna zariņus. Dekorē ar svaigām timiāna lapiņām.