Mājas pelmeni

Sastāvdaļas

6 personām

  • 400 g miltu
  • 400 g maltas cūkgaļas
  • 160 ml auksta ūdens
  • 1 baltmaizes šķēle
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošanas video

Bļodā miltiem pievieno, ūdeni, olu, sāli, eļļu un mīca ar rokām, līdz izveidojas mīkla. Atsevišķā bļodā gaļu kārtīgi sajauc ar saplucinātu baltmaizes šķēli, smalki sarīvētu sīpolu, sāli un pipariem.

Galdu pārkaisa ar miltiem, sagatavoto mīklu plāni izveltnē. Ar glāzi mīklā izveido aplīšus. Aplīšu vidiņā liek pustējkaroti sagatavotās maltās gaļas. Aplīšus pārloka uz pusēm un aizspiež maliņas. Kad pelmeņi sagatavoti, liek vārošā ūdenī un vāra 20 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Grūti 1h 30min

Bļodā miltiem pievieno, ūdeni, olu, sāli, eļļu un mīca ar rokām, līdz izveidojas mīkla. Atsevišķā bļodā gaļu kārtīgi sajauc ar saplucinātu baltmaizes šķēli, smalki sarīvētu sīpolu, sāli un pipariem.

Galdu pārkaisa ar miltiem, sagatavoto mīklu plāni izveltnē. Ar glāzi mīklā izveido aplīšus. Aplīšu vidiņā liek pustējkaroti sagatavotās maltās gaļas. Aplīšus pārloka uz pusēm un aizspiež maliņas. Kad pelmeņi sagatavoti, liek vārošā ūdenī un vāra 20 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu.


Mājas pelmeni

Receptes apraksts
1h 30min Grūti

Sastāvdaļas

6 personām

  • 400 g miltu
  • 400 g maltas cūkgaļas
  • 160 ml auksta ūdens
  • 1 baltmaizes šķēle
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Bļodā miltiem pievieno, ūdeni, olu, sāli, eļļu un mīca ar rokām, līdz izveidojas mīkla. Atsevišķā bļodā gaļu kārtīgi sajauc ar saplucinātu baltmaizes šķēli, smalki sarīvētu sīpolu, sāli un pipariem.

Galdu pārkaisa ar miltiem, sagatavoto mīklu plāni izveltnē. Ar glāzi mīklā izveido aplīšus. Aplīšu vidiņā liek pustējkaroti sagatavotās maltās gaļas. Aplīšus pārloka uz pusēm un aizspiež maliņas. Kad pelmeņi sagatavoti, liek vārošā ūdenī un vāra 20 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu.