Medus kūka

Sastāvdaļas

Kūkas formai: 24 cm

Mīklai

  • 600 g miltu
  • 360 g šķidra medus
  • 330 g cukura
  • 5 olas
  • 4 tējkarotes sodas

Pildījumam

  • 600 g skābā krējuma
  • 250 g cukura

Pagatavošanas video

Olas saputo ar cukuru, iemaisa medu. Rūpīgi iejauc miltus, pēc tam sodu. No mīklas sanāk divi biskvīti.

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Liek mīklu formā aptuveni 3 cm biezumā un cep 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu – krējumu saputo ar cukuru. Kad biskvīts gatavs, pārgriež horizontāli uz pusēm, nogriež maliņas. Uz biskvīta vienmērīgā kārtā klāj pildījumu, pa virsu liek biskvītu, atkal pildījumu, līdz visas kārtas saliktas. Pārsmērē arī pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas. Kūkas virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drupačām no nogrieztajām maliņām. Dekorē ar ogām un rīvētu balto šokolādi.

Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 1h 30min

Olas saputo ar cukuru, iemaisa medu. Rūpīgi iejauc miltus, pēc tam sodu. No mīklas sanāk divi biskvīti.

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Liek mīklu formā aptuveni 3 cm biezumā un cep 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu – krējumu saputo ar cukuru. Kad biskvīts gatavs, pārgriež horizontāli uz pusēm, nogriež maliņas. Uz biskvīta vienmērīgā kārtā klāj pildījumu, pa virsu liek biskvītu, atkal pildījumu, līdz visas kārtas saliktas. Pārsmērē arī pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas. Kūkas virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drupačām no nogrieztajām maliņām. Dekorē ar ogām un rīvētu balto šokolādi.

Medus kūka

Receptes apraksts
1h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Kūkas formai: 24 cm

Mīklai

  • 600 g miltu
  • 360 g šķidra medus
  • 330 g cukura
  • 5 olas
  • 4 tējkarotes sodas

Pildījumam

  • 600 g skābā krējuma
  • 250 g cukura

Pagatavošana

Olas saputo ar cukuru, iemaisa medu. Rūpīgi iejauc miltus, pēc tam sodu. No mīklas sanāk divi biskvīti.

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Liek mīklu formā aptuveni 3 cm biezumā un cep 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu – krējumu saputo ar cukuru. Kad biskvīts gatavs, pārgriež horizontāli uz pusēm, nogriež maliņas. Uz biskvīta vienmērīgā kārtā klāj pildījumu, pa virsu liek biskvītu, atkal pildījumu, līdz visas kārtas saliktas. Pārsmērē arī pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas. Kūkas virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drupačām no nogrieztajām maliņām. Dekorē ar ogām un rīvētu balto šokolādi.