Medus kūka
Sastāvdaļas
Mīklai
- 600 g miltu
- 360 g šķidra medus
- 330 g cukura
- 5 olas
- 4 tējkarotes sodas
Pildījumam
- 600 g skābā krējuma
- 250 g cukura
Pagatavošanas video
Olas saputo ar cukuru, iemaisa medu. Rūpīgi iejauc miltus, pēc tam sodu. No mīklas sanāk divi biskvīti.
Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Liek mīklu formā aptuveni 3 cm biezumā un cep 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu – krējumu saputo ar cukuru. Kad biskvīts gatavs, pārgriež horizontāli uz pusēm, nogriež maliņas. Uz biskvīta vienmērīgā kārtā klāj pildījumu, pa virsu liek biskvītu, atkal pildījumu, līdz visas kārtas saliktas. Pārsmērē arī pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas. Kūkas virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drupačām no nogrieztajām maliņām. Dekorē ar ogām un rīvētu balto šokolādi.

Pagatavošana
Olas saputo ar cukuru, iemaisa medu. Rūpīgi iejauc miltus, pēc tam sodu. No mīklas sanāk divi biskvīti.
Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Liek mīklu formā aptuveni 3 cm biezumā un cep 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu – krējumu saputo ar cukuru. Kad biskvīts gatavs, pārgriež horizontāli uz pusēm, nogriež maliņas. Uz biskvīta vienmērīgā kārtā klāj pildījumu, pa virsu liek biskvītu, atkal pildījumu, līdz visas kārtas saliktas. Pārsmērē arī pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas. Kūkas virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drupačām no nogrieztajām maliņām. Dekorē ar ogām un rīvētu balto šokolādi.
Medus kūka

Sastāvdaļas
Mīklai
- 600 g miltu
- 360 g šķidra medus
- 330 g cukura
- 5 olas
- 4 tējkarotes sodas
Pildījumam
- 600 g skābā krējuma
- 250 g cukura
Pagatavošana
Olas saputo ar cukuru, iemaisa medu. Rūpīgi iejauc miltus, pēc tam sodu. No mīklas sanāk divi biskvīti.
Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Liek mīklu formā aptuveni 3 cm biezumā un cep 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu – krējumu saputo ar cukuru. Kad biskvīts gatavs, pārgriež horizontāli uz pusēm, nogriež maliņas. Uz biskvīta vienmērīgā kārtā klāj pildījumu, pa virsu liek biskvītu, atkal pildījumu, līdz visas kārtas saliktas. Pārsmērē arī pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas. Kūkas virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drupačām no nogrieztajām maliņām. Dekorē ar ogām un rīvētu balto šokolādi.