Griķi ar cūkgaļu podiņā

Sastāvdaļas

4 personām

  • 400 ml dārzeņu buljona
  • 200 g cūkgaļas
  • 100 g griķu
  • 70 g burkānu
  • Olīveļļa
  • 2 laurlapas
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • Piciņa sviesta
  • Pētersīļi dekoram

Pagatavošanas video

Uz pannas nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu un gabaliņos sagrieztu gaļu. Apcepto sīpolu un gaļu ieber bļodiņā, pievieno sarīvētu burkānu, griķus, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Tad bļodas saturu ievieto cepšanas podiņā un pārlej ar buljonu. Pārliek pāri laurlapas, uzliek vāciņu un gatavo cepeškrāsnī 180 grādos vienu stundu. Pirms pasniegšanas pieliek sviestu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.


Receptes apraksts

Pagatavošana

Vidēji grūti 2h 30min

Uz pannas nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu un gabaliņos sagrieztu gaļu. Apcepto sīpolu un gaļu ieber bļodiņā, pievieno sarīvētu burkānu, griķus, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Tad bļodas saturu ievieto cepšanas podiņā un pārlej ar buljonu. Pārliek pāri laurlapas, uzliek vāciņu un gatavo cepeškrāsnī 180 grādos vienu stundu. Pirms pasniegšanas pieliek sviestu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.


Griķi ar cūkgaļu podiņā

Receptes apraksts
2h 30min Vidēji grūti

Sastāvdaļas

4 personām

  • 400 ml dārzeņu buljona
  • 200 g cūkgaļas
  • 100 g griķu
  • 70 g burkānu
  • Olīveļļa
  • 2 laurlapas
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • Piciņa sviesta
  • Pētersīļi dekoram

Pagatavošana

Uz pannas nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu un gabaliņos sagrieztu gaļu. Apcepto sīpolu un gaļu ieber bļodiņā, pievieno sarīvētu burkānu, griķus, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Tad bļodas saturu ievieto cepšanas podiņā un pārlej ar buljonu. Pārliek pāri laurlapas, uzliek vāciņu un gatavo cepeškrāsnī 180 grādos vienu stundu. Pirms pasniegšanas pieliek sviestu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.