Griķi ar cūkgaļu podiņā
Sastāvdaļas
- 400 ml dārzeņu buljona
- 200 g cūkgaļas
- 100 g griķu
- 70 g burkānu
- Olīveļļa
- 2 laurlapas
- 1 sīpols
- Sāls
- Pipari
- Piciņa sviesta
- Pētersīļi dekoram
Pagatavošanas video
Uz pannas nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu un gabaliņos sagrieztu gaļu. Apcepto sīpolu un gaļu ieber bļodiņā, pievieno sarīvētu burkānu, griķus, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Tad bļodas saturu ievieto cepšanas podiņā un pārlej ar buljonu. Pārliek pāri laurlapas, uzliek vāciņu un gatavo cepeškrāsnī 180 grādos vienu stundu. Pirms pasniegšanas pieliek sviestu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Pagatavošana
Uz pannas nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu un gabaliņos sagrieztu gaļu. Apcepto sīpolu un gaļu ieber bļodiņā, pievieno sarīvētu burkānu, griķus, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Tad bļodas saturu ievieto cepšanas podiņā un pārlej ar buljonu. Pārliek pāri laurlapas, uzliek vāciņu un gatavo cepeškrāsnī 180 grādos vienu stundu. Pirms pasniegšanas pieliek sviestu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Griķi ar cūkgaļu podiņā

Sastāvdaļas
- 400 ml dārzeņu buljona
- 200 g cūkgaļas
- 100 g griķu
- 70 g burkānu
- Olīveļļa
- 2 laurlapas
- 1 sīpols
- Sāls
- Pipari
- Piciņa sviesta
- Pētersīļi dekoram
Pagatavošana
Uz pannas nedaudz apcep smalki sagrieztu sīpolu un gabaliņos sagrieztu gaļu. Apcepto sīpolu un gaļu ieber bļodiņā, pievieno sarīvētu burkānu, griķus, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Tad bļodas saturu ievieto cepšanas podiņā un pārlej ar buljonu. Pārliek pāri laurlapas, uzliek vāciņu un gatavo cepeškrāsnī 180 grādos vienu stundu. Pirms pasniegšanas pieliek sviestu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.